Tips om forbedring av livets omsorg for hunder

Tips om forbedring av livets omsorg for hunder

Du brukte noen gode år med hunden din, og det har vært en minneverdig reise. Du har imidlertid nylig begynt å merke seg at kjæledyret ditt ikke har så mye energi som før, og du er redd for at reisen kommer til en slutt. Han kan ha gått inn i sine gyldne år, eller han lider av en terminal sykdom, men uansett årsaken er det din jobb som eieren for å hjelpe din furrige venn i den siste perioden i sitt liv. Her er noen tips om å forbedre slutten av livsomsorg for hunder som vil hjelpe deg i det området.

Vet hva du har å gjøre med

Den beste indikatoren for å vite at noe er galt, er å se etter uvanlig Tegn på hundens oppførsel. Du kan merke at han ikke er ivrig etter å leke med deg lenger, selv om han alltid elsket spill. Kanskje han ikke har appetitten, eller han er åpenbart nervøs og irritabel. Du kan legge merke til at han er motvillig til å bevege seg, reclusive, og plukker opp maten. Det er alle indikatorer som kjæledyrets livskvalitet har forverret seg.

Den primære personen å konsultere er veterinæren din. Hvis du har en kjæledyr lege som kjenner hundens medisinske historie, er han den du skal vende deg til. Sørg for å gi all relevant informasjon, og veterinæren vil utføre de nødvendige testene for å finne ut hva som er galt med kjæledyret ditt. I noen tilfeller vil det bare være alderdom, men du bør være klar for det alternativet at FIDO lider av en terminal sykdom, som for eksempel kreft. Mulighetene inkluderer også nyresykdom og andre kroniske sykdommer, og så snart du blir klar over dårlige nyheter, bør du jobbe med veterinæren din for å finne ut hva du skal gjøre.

Relatert innlegg: Beste hundemat for nyresykdom

Slutten av livspleie for hunder

Hvordan opprettholde kjæledyrets livskvalitet

Din veterinær kan ha nettopp fortalt deg at hunden din har en alvorlig sykdom som ikke er livstruende for øyeblikket. Dessverre er det ingen kurativ behandling, og sykdommen vil bare utvikle seg over tid. Dette kan også være tilfelle med alderdom, som ikke er en sykdom i seg selv, men det reduserer livskvaliteten over tid. I de fleste tilfeller vil din furrige venn kunne gå gjennom sine daglige rutiner, men på et redusert nivå.

I situasjoner som disse må du leve i øyeblikket og sørge for å opprettholde kjæledyrets liv så vanlig som mulig. Det vil være noen justeringer som du må gjøre - for eksempel; Hvis han har en hjertesykdom, kan legen forby ham å gå opp og ned trappene, og du må kanskje bære ham. Din pooch vil trolig få terapi, og det er din oppgave å sikre at han regelmessig får medisinene. Deres mål er å redusere sykdommen på sykdommen så mye som mulig eller hjelpe med smerten.

Her er noen raske tips om hvordan du holder poochens livskvalitet på et høyt nivå:

  • Gjør endringer i hjemmet ditt - Hvis gulvet er glatt, legg til noen tepper. Plasser navigasjonshjelpene som hund ramper Og om nødvendig, finn et høyere (eller lavere) sted for vann og matskåler slik at hunden din kan drikke enkelt
  • Oppdag hva hunden din vil ha - Hvis han kommer i nærheten av peisen, er det en sjanse han er kald, så legg et teppe over ham. Hvis han fant et sted å ligge under bordet, vær tålmodig til han kommer ut og kontrollerer regelmessig på ham
  • Sørg for at han ikke er og smerte - Hvis du merker noen indikasjon på smerte, kontakt en veterinær for å endre behandlingen
  • Bare vær der - Oftere enn ikke, er det avgjørende tingen du kan gjøre ved siden av kjæledyret ditt og tilbringe tid med ham.

Relatert innlegg: Typer gulv for hunder

Det er viktig å overvåke din hundens oppførsel på en daglig basis. Du bør også regelmessig sjekke temperaturen hans, vekt og annen indikator som hans tilstand forverres. Når du tror det er nødvendig, ring veterinæren din for å se om han trenger sine medisiner endret eller han er klar for hospice Care.

Relatert innlegg: Hund tepper

Hva er hospice Care?

Når kjæledyret kommer inn i sine siste dager eller uker, kan han ikke være i stand til å lede et kvalifiserende liv lenger, og du kan bestemme for hospice Care. Pet Hospice betyr at du vil påta seg rollen som en vaktmester for hunden din og prøve å gjøre sin ende av livet så behagelig som mulig uten å ty til eutanasi. Din veterinær vil gi alle instruksjonene om hvordan du håndterer hundens lidelse og smerte, og du må dedikere mye tid og krefter for å gi ham riktig omsorg. Hvis du eier kjæledyret som en familie, vil samarbeidet være avgjørende, slik at du får så mye tid med kjæledyret ditt som mulig. Mens du vil være på utkikk etter måter å forlenge sitt liv, er det viktig å forberede seg på det uunngåelige og være realistisk om hans tilstand.

Senior hund

Relatert innlegg: Dog Bowls

Skal jeg vurdere eutanasi?

I noen tilfeller vil du legge merke til at hunden din lider og ingen behandlinger eller medisinering kan klare sin smerte eller gjøre ham bedre på noen måte. Hans dårlige dager forekommer nå langt hyppigere enn gode dager, og fysiske tegn på lidelse er mer enn åpenbare. På et tidspunkt vil veterinæren din gi deg muligheten til eutanasi. Det er en prosedyre som sikrer en fredelig og smertefri slutt for en hund som er terminal og lidelse. Veterinæren vil gi din pooch en beroligende, og en spesiell medisinering, og effekten er lik generell anestesi. Prosedyren tar ca. 15 sekunder, og ekspertene hevder at dyret ikke har noen bevissthet om livets ende.

Det er folk som er fast i motsetning til eutanasi, mens andre tror at dette er en av de hyggeligste tingene vi kan gjøre for våre hunder. Faktisk, hvis veterinæren din blir klar over at en objektiv evaluering av kjæledyrets tilstand ikke er optimistisk, vil han foreslå å avslutte lidelsen fredelig.

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Tips om forbedring av livets omsorg for hunder