8 Tips for din første doggie spilledato

8 tips for din første doggie spilledato

Det er mange grunner til å være godt forberedt For hundens første doggie playdate i stedet for å gå på det blind. Mange hunder er vant til andre hunder og leke med dem fra en tidlig alder. De er kjent med kroppsspråk av hunder, vet hvordan å kjempe mot en dominerende hund, og har ikke hatt noen traumatiske opplevelser. Dette er imidlertid ofte ikke tilfelle med hver hund.

Noen frykter andre hunder, noen reagerer aggressivt, noen ignorerer dem. Uansett hva saken, selv om hunden din er elskverdig, kan du kanskje ikke si det samme om det andre dyret eller eieren. Men før noe må vi først kjøre oss fra klichéene og myter hvorav det er en håndfull når det gjelder kjæledyr.

Det er ingen standardprotokoll for Doggie Play Dates. Ingen sosialiseringssystem er egnet for enhver situasjon, og det er alltid en risiko for at ting ikke går i henhold til planen. Imidlertid kan flere generelle regler og teknikker være ganske nyttige for å gjøre den første spilldatoen for valpen din, den beste opplevelsen både for dyret og for deg selv.

1. Troublemaker hunder

Troublemaker hunderDen & # 8220; TrouBemaker & # 8221; hunder er de som ikke liker å sosialisere seg med andre hunder og noen ganger folk. I de fleste tilfeller er disse de dominerende og mer aggressive hundene som prøver å hevde seg overalt, i sitt eget territorium eller noe annet territorium.

Et problem kan oppstå når man møter en hund som også er for dominerende. I dette tilfellet kan negative erfaringer alvorlig påvirke hundens sosial person, og hvis du ikke jobber med det, kan det etterlate langvarige konsekvenser på dyret.

2. Fremmed fare

Hvis hunden din er livlig og alltid klar til å leke og lage nye bekjente, kan det kanskje ikke være den beste ideen å organisere Doggie Playdate i parken som er overfylt med mennesker og andre hunder. Hunder blir tapt, eller selv stjålet, er vanlig.

Du må være forsiktig fordi din vennlige valp er mer sannsynlig å nærme seg, tillit og ta mat fra ukjente mennesker. Mange hunder som er lekende og mindre forsiktige vil sjelden fornemme fare før det slår heller.

3. Tenk forsiktig på plasseringen

Det er best å ha Doggie Playdate på nøytral bakke. På denne måten vil ingen av hundene få inntrykk av at andre har invadert sitt territorium. Husk at selv hunder som har hengt ut på en nøytral grunn i lang tid få i en kamp.

En utmerket måte å gå om dette - og en perfekt første doggy-spill-ideen - er å ta dine pooches for en tur sammen. På denne måten har hundene ikke inntrykk av at de er tvunget til å være i samme rom. En hund kan til og med stille lukt den andre hundens tisse, som de gjør for kjennskap, uten å måtte lukte hunden selv og få all den informasjonen de trenger på den måten. I leiligheten, for eksempel, ville de ikke kunne gjøre det, eller de ville føle seg trangt og derfor mer stresset.

5. Fjern leker og mat

Fjern leker og mat

Hvis du har avtalt at hundene skal møte hjemme eller annet i rommet, sørg for å fjerne alle lekene som ligger rundt i huset, så vel som bollen med maten. Hvis du har to hunder som deler samme bolle, betyr det ikke at de vil tillate en nykommer å gjøre det.

Hunder er faktisk sjalu skapninger, og å være possessive og beskyttende for sine egne leker og matkilder er veldig naturlig for dem. Ressursbeskyttelse kan raskt bli til hunden aggresjon og et alvorlig problem. Det er best å forlate alle hundprodukter og ting ditt kjæledyr anser hans / hennes til side til din første hundespill har fullført.

4. Prøv å lage en ny hund "mindre ny"

Hvis situasjonen er at poochen din skal møte den andre hunden for første gang, prøv å gjøre de to hundene litt mindre nye for hverandre. Fordi hunder får mesteparten av deres informasjon gjennom lukt, Gitt muligheten, prøv å formidle lukten av en hund til den andre. For eksempel er det en venns hund som du vil ha en doggy playDate med, du kan dyre dyret og så få hunden din til å lukte deg når du kommer hjem.

Dessuten, hvis det er mulig, bypass dem i en tur, så hundene kan tilfeldig møte. Etter dette bør det ikke være noen problemer med å organisere en full-på hundespill fordi valpene allerede vil være mer kjent med hverandre.

6. Velg nøye for bedriften din for hunden din

Velg nøye for bedriften din for hunden dinDin pooch trenger å utvikle en følelse av at han er en del av samfunnet, og at han trenger å dele erfaringer med andre hunder gjennom å leke med dem. Dette er grunnlaget for å sosialisere hunder og gjøre dem mindre fryktelige og mindre aggressive.

Hvis det er en hund som har hatt dårlige erfaringer med andre dyr, er det bedre at den første hunden Playdate er organisert i selskap med hunder som er enten mindre i størrelse eller som er villige til å gi opp rollen til Alpha til andre (og er allerede riktig sosialisert).

Husk at til tross for alt, kan hunden din ikke være enig med andre hunder som har en lignende karakter til hans. Hunderadferdseksperter sier at mannlige hunder kommer sammen bedre med kvinnelige hunder, og omvendt.

7. La hundene spille

Vær forsiktig i de første trinnene som hunder gjør til et felles spill fordi det raskt kan komme inn i en kamp. Dyr er uforutsigbare, og du er ikke kjent med hvordan forholdet mellom disse to hjørnetenatene vil utvikle seg.

Det er viktig å være oppmerksom på hundens kroppsspråk og se etter tegn på fare, sier Berømt hundetrener. Hvis du oppdager at hundene har avslappet seg (ørene og halen senkes konsekvent, for eksempel), og at ingen av dem viser tegn på aggresjon, la dem begynne å spille mer fritt sammen.

8. Prøv å slappe av

Etter å ha gjennomgått ovennevnte sikkerhetstips for en første hundespill, kan du ha utvikle en angst for det første møtet på grunn av ting som muligens går galt. Men den siste, men kanskje det viktigste, er at du må være avslappet.

Prøv å slappe avHunder føler deres eiers følelser og din valp kan reagere aggressivt eller føle seg usikker, bare fordi du sender slike signaler til ham. Hvis du er sikker, er sjansene at du vil overføre et slikt humør på hunden din.

Alt i alt, om du bare vil gå en tur med noen som også har en hund, eller sosialisere valpen din fra en ung alder, er det viktig å gjøre det, men det er også avgjørende for å holde alle involvert trygge. Følg de ovennevnte tipsene for å slå kjæledyrets første doggie playdate til en begynnelse av et vakkert vennskap.

Les neste: 11 beste datingsider for hundeeiere

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » 8 Tips for din første doggie spilledato