Kan hundene se på tv? Liker de virkelig det?

Kan hundene se på TV

Vi elsker å ha våre kjæledyr rundt når vi ser på TV, rett? Og de synes også å elske det. Men liker de virkelig å se på tv eller liker de det faktum at de kan sitte nær deg?

Vel, la oss finne ut.

Mange eksperter hevder at det avhenger av hundens personlighet. Noen hunder mister bare seg selv når de ser en annen hund eller noe annet dyr på skjermen mens andre liker annonser som er lyse og høye.

Forstår de virkelig hva som skjer, eller er det bare en tilfeldig reaksjon på hendelser på skjermen?

Vitenskapelig sett kan hunder oppleve bilder på TV akkurat som mennesker. De er intelligente nok til å gjenkjenne forskjellige dyr, og kanskje til og med å skille de forskjellige bildene som spruter på skjermen.

Instinkt og personlighet

I tillegg er de også innstilt på lydene. For eksempel, hvis de hør en annen hund bjeffer, de vil reagere på det. Samme er tilfellet med andre dyr, selv de som de aldri har hatt en sjanse til å se som løver og tigre.

En måte å forklare denne tilhørigheten til andre dyr, uansett om de har sett den arten eller ikke, er deres naturlige instinkt. I naturen har de en genetisk predisposisjon for å se andre dyr og sannsynligvis måle hva deres neste handling ville være. Dette er en del av deres naturlige instinkt.

Selv i dag forblir dette instinktet med hunden, til tross for at de nå er domesticert og bor hos mennesker. Dette forklarer delvis hvorfor kuppelhunder blir begeistret når de ser andre dyr. Noen av dem løper selv etter TVen for å lete etter disse dyrene. Slike hunder har en tendens til å være sosialt av naturen. De liker å være rundt andre hunder og kanskje til og med dyr, og det er denne personligheten som gjør at de reagerer på bildene på TV.

Men hvorfor de andre ikke? Igjen er det sannsynligvis fordi de forstår at dyrene på TVen ikke gir noen trussel mot dem på noen måte, så de er rett og slett ikke interessert. Hvordan de reagerer helt avhenger av hundens personlighet og hvordan de oppfatter andre dyr på TV.

Rase

I noen grad, det avhenger også av rasen. Mens noen Hunderaser er aggressive som Tysk Shepherd, Det er også andre mer laidback de. Så dette aspektet har også betydning for hvordan hunder reagerer på andre dyr eller hunder på TV.

På samme måte har raser som hunder en velutviklet luktinstinkt, Så det som kommer på TV, interesserer dem ikke i det hele tatt. De er de som bestemmer seg for å reagere basert på lukten av et annet levende vesen. Siden TVen ikke gir stimulans for deres luktinstinkt, tiltrekker det ikke dem i det hele tatt.

Hva med de ikke-animalske bildene? Gjør disse spennende hundene også?

Før vi svarer på dette spørsmålet, bør vi snakke litt om hundens syn.

Øye fungerer

Øynene til hunden din virker mye raskere enn din. Igjen kommer dette fra deres genetiske egenskaper, men de kan se ting raskere enn du noen gang kan drømme om.

For eksempel, bilder som vises på gamle TV-apparater der antall rammer per sekund er mye mindre enn moderne fjernsyn, er for sakte for hunden din. Faktisk kan det virke som en 1920-film for dem!

I tillegg, Hunder har dikromatisk syn, som betyr, de kan se og oppfatte to primære farger, nemlig gul og blå. Mennesker, derimot, har en trichromatisk visjon som betyr at vi kan se og oppfatte tre primære farger, nemlig rødt, blått og grønt.

Denne forskjellen gjør mange bilder mindre tiltalende til hunden din fordi de ikke vil kunne skille farger så vel som deg. Dette er også grunnen til at en dedikert HDTV-kanal kalt DogTV appellerer til hunder. Programmene i denne kanalen er veldig rask og de bruker bare to farger. Så, hundene liker ikke bare handlingen bedre, men de kan også se hele spekteret av farger som vises på denne kanalen.

Interessant, det er rapporter som viser at denne kanalen har redusert stress i hunder. For eksempel er det spesifikke avslapningsprogrammer som viser bilder av hunder som kjøper ut i gresskledde land for å hjelpe hunden til å slappe av. På samme måte, hvis du vil stimulere hunden din, er det noen programmer som viser hunder som surfer utenfor California-kysten. Mye forskning har gått inn i disse programmene, og dette er sikkert å holde hunden din hekta og engasjert i mange timer.

hunden ser på TV

Ikke-animalske gjenstander

Nå for å svare på spørsmålet om hundene liker å se på ikke-levende ting, er det igjen avhengig av hundens rase og personlighet. En studie ble utført for å se hvordan hunder reagerer på forskjellige ikke-dyreobjekter og deres preferanser for en over en annen. I denne studien ble hunder presentert med tre skjermer. Ingen av hundene syntes å foretrekke en skjerm over en annen. De bare foretrukket å se en skjerm, og det også, bare halvhjertet, uavhengig av hva som ble spilt på den skjermen.

Dette eksperimentet viste at hunder egentlig ikke har preferanser når det gjelder TV-programmer, men de vil sikkert se på bestemte hunderkanal som det er noe de kan forholde seg til.

Liker de å se på TV?

Nå som vi har utforsket hvordan deres visjoner jobber og hva deres preferanser er, tror du de liker å se på TV?

Dessverre vet vi ikke svaret ennå fordi forskerne ennå ikke skal dykke inn i den komplekse funksjonen til hundens hjerne. La oss håpe at de kommer opp med et svar på dette spørsmålet så tidlig som vi kan bestemme hva vi skal avsløre hunden vår til.

Kort sagt, hunder er som mennesker på noen måter. De liker å se på TV og kanskje vil til og med reagere på noen ting, for det meste andre hunder eller dyr. Noen studier viser selv at de liker spesifikke hundekanaler og programmer. Men det er ingen avgjørende bevis på om de liker hva som spilles.

Så, for nå lene deg tilbake og se favorittprogrammet ditt med hunden din.

Kilder:

  1. Katherine Tolford, Kan hunder se TV?, PETMD
  2. Ilya Hirskyj-Douglas, PhD, Her er hva hunder ser når de ser på tv, Samtalen
Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Kan hundene se på tv? Liker de virkelig det?