Møt frida - hunden som redder mennesker etter mexicos jordskjelv

Et gult laboratorium redder liv i Mexico, og hjelper til med å gjenopprette folk de menneskelige redningsmennene ikke kan komme til etter et ødeleggende jordskjelv.

Verden gleder seg etter å ha sett innlegg og bilder av Frida, et 7-årig gult lab som gir opp i beskyttelsesbriller og en uniform for å finne folk som trenger redning.

Den 19. septemberth, Mexico led en ødeleggende 7.1 jordskjelv, som drepte og skadet mange. Siden da har redningsinnsatsen vært i gang for å finne folk som er fanget i små rom og under store gjenstander.

En farlig okkupasjon

Frida jobber med 14 andre hjørnetenner i den meksikanske Navy`s Semar Canine Unit. I sin karriere der før jordskjelvet hadde hun reddet 12 personer og bidro til å gjenopprette kroppene på 40 mer. I denne redningsinnsatsen har hun plassert 12 ofre for jordskjelvet til dags dato.

Hennes hovedoppgave like etter at jordskjelvet skjedde, var å finne overlevende på Enrique Rebsamen School i Mexico City. Der fant teamet 11 barn i live. Tragisk var det 6 voksne og 19 barn som døde.

I den innsatsen jobbet Frida så hardt at hun led utmattelse og dehydrering. Men hennes handler, Israel Arauz Salinas, hjalp henne lur og ga henne vann med mange elektrolytter. Den følgende dagen hadde hun gjenopprettet og var klar til å komme tilbake i aksjonsbesparende liv.

Frida Dons Goggles og Booties for å beskytte øynene og føttene fra alle de farlige ruskene.

Møt Frida, hunden redde mennesker etter Mexicos jordskjelv
Bilde: Facebook / Secretaria de Marina

Fordi Frida er aldring, jobber hun tett med to ettårige hunder som heter onde og ekko. Disse sprø unge valpene kommer inn i en kollapset bygning foran henne; Hvis de finner noen, går Frida, og legger dem til å vise dem hvordan de skal gjøre arbeidet. For hennes sikkerhet tilbringer hun ikke lenger enn 20 minutter i bygningen.

Rollen som disse redningshundene er å nå folk som er i rom for små for mennesker for å få tilgang. Når de lokaliserer et offer som fortsatt er i live, bjever hundene for å varsle de menneskelige redningsarbeidere. Når de finner et offer som har gått bort, stopper de og nærmer seg kroppen sakte. Dette indikerer til de menneskelige redningsmennene som personen ikke lenger lever.

I SLEKT: Kropper av 4 unge menn endelig funnet takket være Cadaver hunder

Hvordan det hele begynte

Frida begynte å trene i den unge alderen på to måneder, som er standardprosedyre for disse hundene. Under treningen bestemmer ferdighetene som utvises av hver hund om de vil oppgradere for å oppdage narkotika, eksplosiver eller personer.

Trening er streng og detaljert. Det begynner med enkel henting; Først blir hundene lært å bare hente baller og leker. Deretter kjører treneren med det leketøyet eller ballen i sin hånd, og dette hjelper hunden til å knytte den lille av personen med lønnen til leketøyet.

Før du blir sendt til offisiell redningsarbeid, trener disse hundene i 3 timer per dag i et helt år. Så, de blir totale eksperter på hva de gjør.

En uendelig jobb

2 uker før 19. septemberth Jordskjelv, Frida lokalisert en politimannens kropp når en enorm 8.1 jordskjelv hans juchitan de zaragoza. Hun hjalp også i Ecuador i april 2016 da et jordskjelv slo også der.

Frida har fått oppmerksomheten til noen viktige mennesker; de President of Mexico Tweeted om hennes heroiske gjerninger, sier: "Hun er @frida, tilhører #semar_mx og har bidratt til å spare 52 liv i ulike naturkatastrofer på de nasjonale og internasjonale nivåene" i en nylig Tweet.

Møt Frida, hunden redde mennesker etter Mexicos jordskjelv
Bilde: Twitter / Presidenciamx

Rednings- og oppryddingsarbeidet i Mexico er pågående. Hvis du er interessert i å hjelpe Mexico i denne flotte behovet, vær så snill Klikk her.

Les neste: Hvorfor søk og redningshunder ikke påvirkes av reise stress

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Møt frida - hunden som redder mennesker etter mexicos jordskjelv