Har hunder perioder?

Har hunder perioder?

Hvis du vil adoptere en kvinnelig hund, må du vite at kvinnelige hunder har perioder. De får i varme. Og enda viktigere; Hvordan kan du best vare på henne i løpet av denne tiden (e.G. berolige dem, grooming dem).

Kvinnelige hunder har en estrous syklus. Derfor bløt de en gang i måneden etter at de har nådd modenhet. Men hvis du Spay hunden din, Da er hunden din trygg fra trøbbel. Hunden perioder Er verken rotete eller forvirrende. Jo før du lærer om det, desto bedre vil du være i stand til å hjelpe hunden din.

Tegn på perioder hos hunder

Hos mennesker betyr blødning enden av den reproduktive syklusen. I kvinnelige hunder representerer en blodig utslipp en fruktbar tid til kompis. Så, du kan være sikker på at hunden din er i & # 8216;varme& # 8216; eller "8216; i sesong,` når det er blødning, eller hunden din har en hovent vulva.

Det er fysiske, så vel som atferdsendringer som skal ses i kjæledyrene dine når de er i varme. Et av disse tegnene er at hunden din vil vises mer engstelig og distrahert. De kan også urinere oftere og kan til og med løfte benet annerledes når du urinerer.

Også din pels-baby kan være mer mottakelig for mannlige hunder. Hun kan aktivt retten eller initiere & # 8216; flagging` (hvor hun vil heve henne bak og slå halen til en side). Hvis du skjer for å legge merke til slik oppførsel i kjæledyret ditt, bør du vite at det krever ekstra forsiktighet. Hvis du finner hunden din mer irritabel og lazier, må du vise kjæledyret ditt mer kjærlighet og oppmerksomhet.

Vi har nettopp beskrevet de normale tegnene på en varmesyklus. Men som med alt, Det er mange typer unormale varmesykluser. Sørg for at du tar hensyn til din kvinnelige hunds hoppet over varmen, langstrakte eller forkortede stadier. Unormaliteter skje, men bør være vanlig eller hyppig.

stadier av hundeperioder
Hvert stadium er knyttet til forskjellige endringer.

Fire stadier av hundeperioder

De Canine reproduktive syklus er delt inn i fire stadier når hundene kommer til puberteten. Hver fase er forbundet med forskjellige endringer som kan være fysiske, atferdsmessige, fysiologiske eller hormonelle.

Den første estroste syklusen starter rundt puberteten når hunden er omtrent seks måneder. Imidlertid varierer den nøyaktige tidsalderen fra hunden til hund og rase for å avle. Som en generell tommelfingerregel, modnes mindre hunder, modnes raskere enn større hunder.

Den østroste syklusen kan skje to ganger i året for de fleste tisper. Men den østroste syklusen kan forekomme fire ganger for mindre hunder, og en gang hver atten måneder for større hjørnetenner som Saint Bernards.

1. Proestrusstadiet

På dette stadiet viser kvinnelige hunder tydelige tegn på å være "8216; i varme.`Mannlige hunder kan bli tiltrukket av kvinnelige hunder, men de fleste kvinner er ikke mottakelige på dette tidspunktet. Dette er fordi den kvinnelige hunden ikke er klar til å kompisere.

Østrogen nivåer topp på proestrus scenen - Vulva er engorged, follikler utvikler seg, og det er en blodig utslipp. Og du vil finne at din milde furry venn har slått noe humør. I gjennomsnitt kan dette stadiet vare opptil 9 dager. I noen raser kan det til og med gå opp til 27 dager.

2. Østrusstadiet

Estry-scenen kan vare fra 4 til 24 dager. Det er på dette stadiet at kvinnelige hunder er mottakelige for menn. Østrogen nivåer reduseres derfor, vulvaen myker, og blodet i vulvarsladningen er redusert. Også, øker progesteronnivået.

Nå er det i løpet av denne tiden at de fleste kjæledyrseiere trenger å være mest oppmerksomme. Så, hvis du tar kjæledyret ditt ut en tur, må du sørge for at du har en bånd på den. Og hvis det er ute, så la aldri henne være uovervåket, selv innenfor en inngjerdet vegg.

3. Diestrusstadiet

The diestrus scenen er den tredje fasen av hunden reproduktive syklusen og det varer i rundt 20 dager. I diestrusstadiet har progesteronnivåene en tendens til å avta, uavhengig av om hunden er gravid eller ikke. Det er i denne fasen at vulvaen vender tilbake til sin vanlige størrelse, og hunden blir blodet redder. Den kvinnelige hunden aksepterer ikke lenger den mannlige hunden for parring, og The # 8216; Heat` er fullført.

Sjansen er at du også vil se tilsynelatende tegn på anger i hårbollens øyne for sin uhyggelige oppførsel. Selv om vi ikke kan love deg det!

4. Anestrussestaden

Dette stadiet markerer tiden mellom diestrusstadiet og neste proestrusstadium. Anestrussestadiet kan vare opptil 4 måneder. Men for større raser, kan det vare lenger. Og det er i dette stadiet at livmoren forbereder seg til neste mulige graviditet. Det er ikke lenger utslipp, og vulvaen, så vel som oppførselen til din beste knopp, er tilbake til normal.

Nå, dets slags surrealistisk opplevelse for flertallet av de nye kjæledyrseierne å være vitne til deres uklanderlig avlet kjæledyr som oppfører seg ganske så begeistret. Men det er en veldig naturlig tilstand for hjørnetenner. Den beste måten å håndtere scenariet på er å vise dine furrige venner som du bryr deg om dem. Og din bekymring vil bidra til å overvinne deres atferdsproblemer.

På den annen side, hvis du ønsker å unngå hele settet av problemer knyttet til den østrøse syklusen, kan du bare få hundene dine spayed. Mange veterinærer anbefaler å få hunder spayed for å gjøre livet enklere så vel som din.

Tispevarme syklus diagram
Diagram som viser to normale varmesykluser, en etter den andre.

Har hunder perioder - Vanlige spørsmål

Det er selvsagt at de fleste kjæledyr foreldre er ivrige etter å utdanne seg om hvordan å roe en hund i varme eller hva du skal gjøre når hunden din er i varme. Derfor vil vi raskt gå gjennom noen spørsmål som ofte blir spurt av kjæledyrelskere og eiere, like i denne delen.

Bare forresten, kan du også sjekke ut vår Hundesyklus FAQs Side for å få svar på noen av de vanligste spørsmålene om varme hos hunder.

Hva å gjøre når hunden din får sin periode?

Det første du bør gjøre når hunden din får sin periode, er å konsultere en veterinær og spørre om alle protokollene du må følge. Generelt sett er det ingenting å bekymre seg når hunden din går i varme. Bare vær sikker på at du gir hunden din en passende mengde trening og hvile i løpet av perioden. Den enkleste måten å gjøre det på er å ta henne ut på gården for å spille litt og gå. Sørg for at du strengt overvåker henne til enhver tid, og at ingen uønsket parring oppstår.

Et annet bekymringsfullt aspekt er at kvinnelige hunder kan oppleve smerte i løpet av sine perioder. Og hvis det er for mye smerte, kan veterinæren din til og med foreskrive visse medisiner for å lindre ubehag eller feber. Det er aldri greit å gi hunden din noen medisiner uten veterinær resept. Bare husk å holde øye med kjæledyret ditt i denne fasen, og pander til sitt eneste behov - enkelt, rett?

Hvor lenge har hunder sine perioder for?

De fleste hunder har en estrous syklus som varer i 2-4 uker. En hund kan være "i varme" i begynnelsen av syklusen, men ikke mottakelig for mannlige hunder. Men det blir klar til å kompisere etter 7-10 dager, og denne fasen kan vare i 7-9 dager.

Hvis du virkelig vil sørge for at du vet når hunden din er i varme, kan du laste ned en app som fungerer som en hundesyklus kalkulator.

Stopper hunder å ha sine perioder?

Hunder slutter å ha perioder hvis du får dem spayed. Når hunden din når puberteten, kan du få veterinæren til å spage dem, for å unngå problemer knyttet til den østrøse syklusen helt. Men selv om hunden din ikke blir spayed, blir den eldre den, desto mindre hyppige varmesyklusen blir.

Men hvis du lurer på om hunden din vil gå gjennom overgangsalderen, så er svaret nei. Hunder går ikke gjennom overgangsalderen, så hunden din vil gå gjennom en reproduktiv syklus hele livet, hvis ikke spayed. I denne forbindelse og mange andre, fungerer hunder ikke som mennesker.

I tillegg, å måtte gå gjennom en estrous syklus, på et senere tidspunkt i livet, kan være farlig for kjæledyret ditt. Så vær så snill og ta en diskusjon med veterinæren om helsen til kjæledyret ditt så snart du kan. Når det gjelder helsen til din pels-baby, vil forholdsregler alltid være bedre enn kur.

Gjør hunder hunder får perioder etter spaying?

Det mest fordelaktige aspektet av å spaying hunden din er at den ikke lenger vil gå gjennom estrous syklusen. Dermed får det ikke sine perioder. Videre vil hunden din ikke gå inn i varmen.`Du kan være sikker på at du ikke trenger hundens bleier. Til slutt vil din kvinnelige hund ikke være i stand til å bli gravid og vil være trygg fra Pyometra (en livmorinfeksjon som kan være livstruende) utviklet på et eldre stadium i de fleste ubesvarte kvinnelige hunder.

Det er viktig å forstå din kvinnelige hunds varme syklus og hvordan deres perioder kan påvirke dem. Oppdrettere og eiere bør være oppmerksomme på disse fakta, og vi håper vi har hjulpet deg til å føle deg tryggere!

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Har hunder perioder?