5 Grunner valper er gode for oss

Valp vri vekk fra jente

Vi lever med valper fordi vi lager hverandre lykkelig, Men visste du at det er helsemessige fordeler av valper? Flere studier viser hva valpelskere allerede vet - de er gode for oss!

Valper reduserer stress

Valper kan enda mer gunstige i tider med stress. Folk med kjæledyr blir syk sjeldnere og gjenoppretter raskere enn de uten dyrevenner. Spedbarn og barn som vokser opp med valper og kattunge er mindre sannsynlig å utvikle seg Allergier som de er modne.

Valpen din kan senke blodpriseren mer effektivt enn medisinering. Det er fordi handlingen om å snakke dramatisk øker blodtrykket, og narkotika blokkerer ikke denne effekten. Det eneste som teller forhøyet blodtrykk som kommer fra å snakke, fokuserer på noe utenfor deg selv - som et kjæledyr. Du kan lære deg å Snakk med valpen din effektivt.

Din valp trenger ikke engang å være til stede for denne "kjæledyrseffekten" for å fungere. Det er rett og slett nok til å vite at han venter hjemme. Petting og strøk Enhver vennlig hund eller katt senker også blodtrykket, så hvis du er kjæledyr, kan du frivillig på lyet eller få pelsfikset på naboens hjem. Petting er spesielt effektiv, men når det er dine egne dyr.

Valper forbedrer barndomsutvikling

Nåværende bevis tyder på at generelt, kjæledyr eierskap kan være gunstig for barn og ungdom følelsesmessig, kognitiv, atferdsmessig, pedagogisk og sosial utvikling. Det har til og med vært studier av Aline og Robert Kidd som viser unge fra kjæledyrskikkede familier, scorer høyere i kognitiv, sosial og motorutvikling. En annen forsker, Robert Pouretsky, utviklet Companion Animal Bonding Scale. Jo høyere førskolebarn scoret på dette måleverktøyet, jo høyere er deres poeng også i alle tiltak for utvikling og empati.

Valper reduserer legebesøk

Ifølge en japansk studie gjorde kjæledyrseiere 30 prosent færre besøk til leger enn de som ikke hadde kjæledyr. En annen undersøkelse av British Forsker Dr. James Serpell viste det at bare en måned etter å ha fått en hund eller en katt, hadde pensjonister 50 prosent færre mindre medisinske problemer som smertefulle ledd, høfeber, søvnløshet, forstoppelse, angst, fordøyelsesbesvær, forkjølelse og influensa, generell tretthet, hjertebank eller pustløshet, ryggsmerter og hodepine.

Folk som har lidd et hjerteinfarkt - og egne kjæledyr, gjenoppretter raskere og overlever lenger enn hjerteinfarkt Overlevende uten kjæledyr. Og de av oss som bor med en elsket valp eller annen kjæledyropplevelse bare halvparten så mye blodtrykk øker når stresset, som de uten kjæledyr.

Valper øker øvelsen

Å holde følge med den nye valpen kan være en utfordring. Jage ham rundt huset og gården, skjønt, har andre fordeler.

En del av kjæledyrseffekten har å gjøre med økt trening. Jeg vet at treningen min har økt siden magi kom til å leve med oss. Han krever et spill med å hente utenfor flere ganger hver dag, og det får meg til å flytte. Hunder vil ikke ta "nei" for et svar, eller la deg sove sent, hvis maten bolle er tom, og du kan ikke ignorere valpens behov slik du kan et medlemskap på treningsstudioet. Øvelse lindrer angst, kjedsomhet, og depresjon. Mens andre kan se askance på goofy-acting mennesker, er det "lovlig" til spille og ha det gøy med kjæledyrene dine - som er så bra for vår egen mentale helse som det er for kjæledyrene. Sett til side gang hver dag for å leke med valpen din, og du vil føle deg bedre for det.

Husdyr holder oss tilkoblet sosialt også. Vandre hunden eller snakke om valpen din på kjæledyrsmatgangen på dagligvarebutikken oppfordrer kontakten som holder oss interessert i livet og andre mennesker.

Valper lindre smerte og angst

Jeg gjør ikke denne ting opp. Positron Emission Tomography (Pet Scan) er en bildebehandlingstest som hjelper leger til å oppdage biokjemiske endringer som brukes til å diagnostisere og overvåke ulike helsemessige forhold. Disse testene viser at berøring av et kjæledyr slår ned smertestillende sentrene i hjernen. Petting din valp lindrer din egen smerte og også buffere angst, alt uten bivirkninger av valium. Med andre ord kan en valp på fanget ditt lette smerten din.

Vi refererer ofte til "The Bond" når vi snakker om kjærligheten vi føler for våre kjæledyr. Vitenskapen kan faktisk måle denne kjæledyrseffekten fordi tanke og holdninger påvirkes av endringer i hjernekjemikalier. Disse kjemikaliene hurtige følelser av elation, sikkerhet, ro, lykke, tilfredshet, til og med kjærlighet. Blodprøver som måler disse kjemikaliene avslører at nivåene øker for folk - og for kjæledyrene!-Hvnen foregår. Med andre ord, når du binder med valpen, skjer de følte kjemikaliene og liming for både deg og valpen så din valpen føler kjærlighet.

Selvfølgelig, hvis valpen din er en juvenilgrensende pooch som trenger mer trening, kan han øke blodtrykket ditt av tygge ulovlige mål eller å ha pottyulykker i huset. Men all forverring er verdt det. Aldri rabatt hvordan denne kjæledyrseffekten påvirker deg og din valp. Ta i betraktning får en valp å være en furry resept, og du vil begge kvalifisere for helsemessige fordeler.

Se nå: alt du trenger å vite om valper

Artikkel Kilder
Spruce-kjæledyrene bruker bare høykvalitetskilder, inkludert peer-reviewed studier, for å støtte fakta i våre artikler. Les vår redaksjonelle prosess for å lære mer om hvordan vi faktisk sjekker og holder innholdet nøyaktig, pålitelig og pålitelig.
  1. Hesselmar, Bill et al. Pet-holde i tidlig liv reduserer risikoen for allergi i en doseavhengig måtePloS en vol. 13,12 E0208472. 19 des. 2018, DOI: 10.1371 / Journal.pone.0208472

  2. Purewal, Rebecca et al. Companion Dyr og barn / ungdomsutvikling: en systematisk gjennomgang av beviseneInternasjonal Journal of Environmental Research og folkehelse vol. 14,3 234. 27 februar. 2017, DOI: 10.3390 / ijerph14030234

  3. Kramer, Caroline K. et al. Hund eierskap og overlevelseSirkulasjon: Kardiovaskulær kvalitet og utfall, vol 12, nei. 10, 2019. Ovid Technologies (Wolters Kluwer Health), DOI: 10.1161 / CIRCOutcomes.119.005554

  4. Carr, Eloise C J et al. Evaluering av forholdet mellom velvære og leve med en hund for personer med kronisk lav ryggsmerter: en feasibility studieInternasjonal Journal of Environmental Research og folkehelse vol. 16,8 1472. 25 Apr. 2019, DOI: 10.3390 / ijerph16081472

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » 5 Grunner valper er gode for oss