Highlander cat: breed informasjon, egenskaper og fakta

Highlander Cat: Breed informasjon, egenskaper og fakta

Highlander er en sterk og muskuløs katt som er veldig kjærlig mot mennesker, og det gjør en stor familie kjæledyr. De er robuste og krever liten spesialistpleie. Kappen deres ligner en villkatt, men de er helt tammet og kan til og med bli lært å gå på snor.

Denne morsomme rasen vil nyte et spill med deg og er ikke redd for vann, så de vil lykkelig følge deg på badet! Les videre for å få det grunnleggende på den morsomme highlander kitty.

Highlander katt sitter

Historie av Highlander Cat

Highlander-katten kan se ut som en gammel villkat, men det har bare vært i eksistens siden 2004. Det er produktet av et kryss mellom to hybridaser, nemlig ørkenen lynx og jungelen krølle.

I utgangspunktet ble det kalt Highland Lynx, men dette ble endret til Highlander i 2005.

Raske fakta om highlander katt

Her er noen raske fakta om Highland Lynx-katen som du burde vite!

  • De liker vann

Svært få raser av katter som vann, men Highlander er en av dem! De er fascinert av det og har ikke noe imot å bli våt. Vær forberedt på å finne din highlander på badet eller i kjøkkenvasken.

  • De vil gå på snor

Highlander er en av de mest hundelige raser, og de er glade for å gå på snor. Du må lære dem å gjøre dette når de er unge.

  • De kan krølle ørene sine

En av de mest slående egenskapene til Highlander er at de kan krølle på ørene. Noen individer kan gjøre det mer enn andre. Highlander kattunger er født med rette ører, men får evnen til å krølle dem på omtrent to ukers alder.

  • De har ekstra tær

Hvis du vil ha en katt med polydactylpaws - se ikke lenger! Highlander har ekstra tær som gjør dem enda mer spesielle.

Highland Cat i en stol

Ting du bør vite om Highlander Cat

Highlander er en sterk, muskuløs katt som kan vokse opp til 16 tommer i høyden og til en vekt på 20 pounds. De kan se ut som en villkatt, men de trenger all omsorg og oppmerksomhet som alle Husskatter krever. Her er hva du trenger å vite før du inviterer en nydelig Highlander til å leve med deg.

Helse

Generelt er Highlander Cat-rasen veldig sunn og har ingen anerkjente medisinske hensyn. De gjør det bra på høy kvalitet kommersiell kattemat og de fleste er aktive nok til å unngå fedme.

De krever bare den vanlige rutinemessige veterinærpleie og vaksinasjoner. Deres krøllede ører kan få en oppbygging av voks, og dette er helt normalt. Hvis de utvikler en ubehagelig lukt, kan det indikere EAR MITES.

Du kan holde ørene rene ved hjelp av spesielle ørefall. Ikke bli fristet til å peke noe i ørene. Bare tørk dem med en myk klut.

Relatert innlegg: Katt øre rengjøringsmidler

Fôring

De fleste Highlanders trenger ikke et spesielt kosthold og vil trives på en hvilken som helst høykvalitets kommersiell kattemat. Hvis du er bekymret for at katten din ikke tar nok væske, vil du kanskje prøve en våt kattemat i stedet for en kibble. Katter trenger rikelig med protein fra dyrekilder som magert kylling eller lam.

Noen highlanders kan trenge et høyere fiber diett for å holde gutten sunne. Fiberinnholdet i hver kattemat vil bli tydelig beskrevet på etiketten. Vetten din kan gi deg råd om hva du skal se etter.

Relatert innlegg: Høy fiber kattemat

Hvis du overgår din Highlander på et høyt fiber diett, må dette gjøres gradvis for å forhindre mageforstyrrelser.

Relatert innlegg: Kattemat for følsomme mage

Highlander kattunge

Omsorg

Din Highlander trenger nøyaktig samme omsorg som andre hjemmekatter. Sjekk med veterinæren din for å finne ut hvilke vaksiner som kreves for katter i ditt område. Dette er en rase av katt som kan bli lært å gå på et bånd, så dette er noe du kanskje vil starte når katten din er ung.

De er en veldig fysisk aktiv katt, og så er det sannsynlig at de vil ha en utendørs livsstil. Dette gir dem i fare for angrep av lopper og intestinale ormer. Pass på at du regelmessig behandler dem for begge. Vær også på utkikk etter skader som kan ha vært forårsaket av andre katter.

Relatert innlegg: Dewormers for katter

Highlanders kan være ganske masete om deres kullbakker og vil trenge en større skuff enn de fleste hjemmekatter. Pass på at det regelmessig rengjøres.

Grooming

Highlander pelsen kan være solid eller lynx, og de kan også ha en spottet frakk. Kortbelagte personer trenger svært lite grooming. En enkel børste en gang i uken med en myk børste vil være tilstrekkelig. Katter med lengre strøk trenger mer vanlig børsting for å hindre dem i å få furballs og for å stoppe dine møbler fra å bli belagt i håret.

Relatert innlegg: Børste for katter

Vær advart om at de kanskje ikke liker det først! Derfor er det viktig at du begynner å groome dem i en tidlig alder. Bruk godbiter og rikelig med ros for å hjelpe dem til å bli vant til det.

Relatert innlegg: Katt behandler

Temperament

Denne rasen er egnet for alle slags husholdninger. De vil elske å leve med en familie som har små barn og vil fortsette med andre kjæledyr.

Ikke la deres utseende bedra deg. De er ikke så vill som de ser - deres personlighet er mild og hengiven. Samtidig er de sosiale og lekne og vil elske å samhandle med familiemedlemmer. Denne trygge og energiske katten trenger mye for å holde dem opptatt, slik at du må fylle opp leker og spill.

Highlander katt sover på vinduet

Det siste ordet

Highlander er en sterk og muskuløs rase som ser ut som en wildcat, men som faktisk er en bedårende husholdnings moggy. De er veldig hund som i deres personlighet og elsker å være med mennesker. De kan til og med bli tatt for en tur i et bånd, så hvis du ikke kan bestemme mellom en katt eller en hund, kan Highlander være svaret!

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Highlander cat: breed informasjon, egenskaper og fakta