Armpit bobler i leopard geckos

High Yellow Leopard Gecko, Eublepharis Macularius, foran hvit bakgrunn

Hvordan kan du fortelle om din Leopard Gecko er fett? Det er ofte vanskelig å fortelle om kjæledyret ditt er overvektig, men det er noen indikatorer for å hjelpe deg med å vite hvor mye mat er for mye mat.

En vanlig og åpenbar indikator på en Fat Leopard Gecko er armhulen bobler. Du har kanskje lagt merke til disse små boblene som synes å dukke opp over natten. De er vanligvis plassert bak ett ben, og de kan være veldig bekymringer hvis du ikke vet hva de er.

Hva er Leopard Gecko Armpit Bubbles?

Disse boblene kan inneholde fett, vitaminer, protein eller kalsium og andre mineraler. Hvis du mistenker at din gecko er litt overvektig eller får mye kalsium, kan disse boblene bekrefte mistankene dine. En overvektig Leopard Gecko vil mest sannsynlig ha armhulen bobler fylt med fett.

Disse boblene gjør at det ser ut som at din gecko har små luftsekker eller blærer i armhulen. Både mannlige og kvinnelige geckos ta dem.

Armpit Bubbles vil ikke skade Leopard Gecko, og du bør ikke være bekymret for dem. De er ikke smertefulle eller ubehagelige og ikke forårsaker noe problem for Leopard-gecko. De vil heller ikke pop (heller ikke skal du prøve å pope dem) som en blister. De er helt normale i noen leopard-geckoer og er bare en indikator på at din gecko lagrer noe.

Noen oppdrettere tror at disse boblene er et tegn på god helse og alltid lagrer kalsium. Men mange eiere merker at de forsvinner med vekttap.

Andre tegn på en overvektig Leopard Gecko

En leopard-gecko lagrer også fett i halen. Halen skal være fin og tykk, men ikke bredere enn Gecko`s hode. Benaene hans bør ikke bli små pølser, og magen burde ikke være for rundt. Siden det kan være vanskelig å fortelle om en leopard gecko er overvektig, vil du kanskje overvåke din geckos vekt.

Husk at leoparder spiser en diett som nesten helt består av insekter. Noen eiere mate større leopard geckos måltidorm og til og med pinkie mus i tillegg til Standard gut-lastede crickets. Hvis du ser din geckos vekt krypende opp, vil du kanskje endre kostholdet: crickets bare til den vender tilbake til en sunnere vekt.

En Gram skala kan hjelpe deg med å registrere ukentlige vekter som igjen vil hjelpe deg med å legge merke til noen oppadgående (eller nedover) trender i Geckoens vekt.

Hvordan forhindre armhulebobler

Armhulen bobler på en leopard gecko kan komme og gå. Noen ganger kommer de opp over natten og så er borte etter en dag eller to, mens de andre ganger holder de seg i uker eller enda lenger. Noen ganger kan de virke større enn andre ganger, eller man kan bli mens den andre forsvinner fra den andre armhulen.

En overvektig Leopard-gecko kan henge på disse boblene lenger hvis de er fylt med fett, men det er ingen måte for deg å vite hva de lagrer med mindre de er samplet av din eksotiske veterinær og sendt til et laboratorium for analyse.

Hvis boblene forsvinner, kan de kanskje ikke komme tilbake. Hvis din gecko ikke har overflødig fett eller andre næringsstoffer, så har det ingen grunn til å lagre noe i armhulene.

Underernærte og undervektige geckos har ikke disse boblene siden de mest sannsynlig mangler i alle de tingene disse boblene vil trolig inneholde. Du kan spørre veterinæren din for å utføre blodarbeid for å overvåke Geckos kalsiumnivåer hvis du er bekymret for at du ikke gir det nok eller gir det for mye av mineral, men det kan være at disse boblene er gode Tegn på at du gir tilstrekkelig kalsium i Gecko`s diett.

Behandling

Hvis du mistenker at det du ser på din gecko ikke er normal eller ikke er lagringsbobler, ikke nøl med å gjøre en avtale med din EXOTICS VET.

Han vil nok anbefale deg å redusere mengden kalsium i din Gecko`s diett eller anbefaler at du slutter å dusting sitt byttedyr med kalsium. Du kan også ønske å redusere antall gut-lastede insekter du spiser din gecko til boblene forsvinner.

Leopard Geckos kan få abscesser som ser ut som boblene fra måltidorm og cricket biter, termisk brenner fra å være for nært til varmelysene, fra å sitte for lenge på en varm rock og andre kilder.

Hvis du ikke er sikker på om det er en abscess eller en boble, ta med din gecko til veterinæren. Abscesser kan være svært smertefulle og må behandles.

Hvis din Gecko stopper aldri å spise lenger enn en uke, har ikke avfattet for en stund, eller virker sløv, gjør en avtale med veterinæren din for å få din gecko sjekket ut.

Hvis du mistenker at kjæledyret ditt er syk, ring veterinæren din umiddelbart. For helsemessige spørsmål, kontakt alltid veterinæren din, da de har undersøkt kjæledyret ditt, kjenner kjæledyrets helsehistorie, og kan gjøre de beste anbefalingene for kjæledyret ditt.
Artikkel Kilder
Spruce-kjæledyrene bruker bare høykvalitetskilder, inkludert peer-reviewed studier, for å støtte fakta i våre artikler. Les vår redaksjonelle prosess for å lære mer om hvordan vi faktisk sjekker og holder innholdet nøyaktig, pålitelig og pålitelig.
  1. Fedme i eksotiske dyr. Oregon Veterinary Medical Association, 2020

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Armpit bobler i leopard geckos