Chimpansee: artprofil

Høy vinkel utsikt over sjimpanse i skogen

Sjimpanser kan virke som en forlokkende Eksotisk PET med sine menneskelige utøvere og underholdende antics. Imidlertid er de veldig vanskelige å vare på. Mens de er ekstraordinært intelligent og hengivne dyr, som de vokser, kan denne intelligensen føre til kjedsomhet og destruktiv oppførsel. Plus, sjimpanser trives i sosiale innstillinger, og voksne chimpanser kan være dobbelt så sterke som mennesker. Du må være i stand til å dedikere mye tid til disse dyrene og ha et stort, slitesterkt kabinett der du kan huske dem. Chimpanser krever også et variert kosthold for å holde seg frisk. De fleste er ikke i stand til å møte sine generelle omsorgsbehov.

Arter Oversikt

Vanlig navn: Sjimpanse

Vitenskapelig navn: Pan troglodytes

Voksen størrelse: 3 til 4 meter høy i gjennomsnitt, veier mellom 60 og 150 pounds (menn er vanligvis større enn kvinner)

Forventet levealder: 50 år eller mer i fangenskap

Sjimpanseadferd og temperament

Chimpanzees finnes i skoger og savannas i Sentral-og Vest-Afrika. I naturen bor de i nærliggende familiegrupper på opptil 120 chimpanser. De er veldig sosiale skapninger, spiser og sover sammen, grooming hverandre og spiller sammen. Unge chimps sykepleier for de første fem årene av livet og regnes som voksne i 13 år.

Som kjæledyr er chimpanser aktive, sterke, støyende og ekstremt hands-on. De vil generelt danne obligasjoner med sine menneskelige familiemedlemmer, spesielt hvis du kjøper dem i en ung alder. Og mange liker å bli holdt og leke med sine mennesker.

Men når de når voksenlivet, kan de bli ganske fysiske og krevende, og etterlater mange chimpere som ikke klarer å kontrollere sitt dyr. Selv når de hevet i fangenskap, beholder de sine ville instinkter, noe som gjør dem uforutsigbare. Deres stemninger kan forandre seg fra vennlig til voldelig uten en åpenbar utløser, og de vil svinge sine lemmer og bite ut av aggresjon. Pet Chimps har mauled mennesker, selv folk de kjenner og hadde tidligere vist noe problem med.

Dermed er det viktig å utvise forsiktighet når du samhandler med sjimpansen din og overvåker situasjonen tett hvis du tillater andre mennesker å besøke med dyret ditt. Det anbefales ikke å tillate chimpanser å samhandle med andre kjæledyr i husholdningen, da de potensielt kan skade hverandre. Videre, hvis igjen med ingenting å gjøre, vil en sjimpanse raskt bli kjedelig og kan forårsake alvorlig skade på hjemmet ditt.

På plussiden kan chimps `intelligens være uavgjort til noen kjæledyrseiere. De kan trent som service dyr for å hjelpe sine eiere med oppgaver, for eksempel å åpne dører og plukke opp elementer. Noen kan også lære å kommunisere med tegnspråk.

Bolig sjimpanse

Fordi chimps er minst dobbelt så sterke som mennesker, krever de et veldig solid kabinett for å holde dem inneholdt når du ikke klarer å se dem. De kan ikke stole på Venstre alene i ditt hjem.

Du kan konstruere et stort utendørs kabinett for dem med metallfekting og metallstenger for å danne et sikkert tak. Døren til kabinettet skal ha en sterk lås, da sjimpanser lett kan lære å åpne låser og knotter. Legg tau, svinger, grener, baller og andre favorittlekster til kabinettet. Og sørg for at dyret ditt alltid har tilgang til nyanse. Du kan også holde dem i et rom i huset ditt for korte staver når du ikke kan se dem. Barn-bevis på rommet som du ville for en smårolling. Plus, glassvinduer bør beskyttes av stolper for å hindre en sterk sjimpanse i å knuse dem.

For det meste, skjønt, forventer å ha sjimpanse med deg eller noen i din husstand, flertallet av tiden for å oppfylle sine sosiale og aktivitetsbehov.

Problemer med å holde en kjæledyr ape

Mat og vann

Sjimpanser er omnivores, noe som betyr at de spiser både planter og dyr. Frukt, blader, insekter, egg, trebark, nøtter, og noen ganger til og med små dyr er alle en del av en vill chimpanzees diett.

I fangenskap bør kjæledyrets primære matkilde være en formulert og ernæringsmessig fullført "Monkey Chow."Bare måle maten i en bolle for din sjimpanse hver dag - velg en ubrytelig bolle, for eksempel rustfritt stål-fulgt pakkeinstruksjoner for hvor mye og hvor ofte å mate basert på dyrets alder og størrelse. Chimpanser kommer ofte på en fôringsrutine og foretrekker måltidene på samme tid hver dag. Din sjimpanse bør også ha tilgang til en tallerken med ferskvann til enhver tid, som du oppdaterer minst daglig.

Mens disse formulerte diettene gir mye av hva en sjimpanse trenger, fôrer dem på denne måten, unnlater å oppmuntre naturlig foraging atferd-viktig mental stimulering for en sjimpanse. Åpningsmuttere, graver for insekter, plukker blader av grener, og biter i frukt og egg er viktige for en chimpans trivsel. Så gi disse matene som et supplement til det formulerte dietten. Og unngå å gi din chimpanse noen behandlet eller fettstoffer, da dette ikke vil støtte et langt, sunt liv.

Generelt bør sjimpansen spise om lag 4 prosent av kroppsvekten i maten daglig. Det betyr at hvis sjimpansen veier 100 pund, bør det spise om 4 pounds mat om dagen, selv om dette kan variere basert på et individuelt dyrs helse- og aktivitetsnivå. Kontakt din veterinær for riktig fôringsplan for dyret ditt.

Vanlige helseproblemer

Regelmessige veterinære besøk skal være en del av Chimpens liv. Og det er viktig å finne en veterinær som har rikelig med erfaring med chimpanser. Hjertesykdom, tannlege sykdom og diabetes er alle vanlige sykdommer som kjæledyr sjimpanser er utsatt for. Disse sykdommene oppstår ofte fra et dårlig kosthold og kan presentere med sløvhet eller mangel på appetitt. Hvis dette skjer, kontakt veterinæren så snart som mulig.

Også diskutere vaksinasjoner med veterinæren din basert på sykdommene ditt dyr kan bli utsatt for. For eksempel er vaksinasjonskampanjer på plass i Afrika for å beskytte Wild Chimp Populations fra livstruende sykdommer, som Ebola. I U.S., Vetten din kan anbefale vaksinering for meslinger, polio og tetanus.

Er det lovlig å eie en kjæledyr sjimpanse?

Selv om de er ganske endearing, PET Chimps oppfører seg fortsatt som ville dyr. Det er ulovlig å eie en i de fleste deler av U.S. Likevel, noen stater - inkludert Texas, Kansas, Idaho og Alabama-tillater kjæledyr chimpanser. Du vil sannsynligvis trenge tillatelse til å holde en sjimpanse. Og du må kjenne din lokale Eksotisk kjæledyrlover, som kan forby eierskap selv om staten din tillater det.

Dessuten er det svært viktig at du kjenner opprinnelsen til sjimpanseen før du gjør forretninger med en selger. Det er skruppelløse selgere i kjæledyret som tar sjimpanser ut av naturen i Afrika, hvor deres befolkning er truet. Hunter skyter mødrene til å ta sine babyer å selge som kjæledyr. På samme måte, i U.S. oppdrettere vil ta babyer fra sine mødre altfor tidlig for å selge dem til folk. Følgelig vil disse unge sjimpene ikke lære riktig sosial etikette. Hvis du kan gi et godt hjem for en sjimpanse, er det best å vedta en fra en anerkjent redningsorganisasjon hvor mange kjæledyr chimps ender opp, i stedet for å videreføre den negative praksis i kjæledyrhandelen.

Kjøper din sjimpanse

Før du tar på seg en pet chimpanse, er det viktig å gi problemet alvorlig tanke. Spør deg selv:

  • Vil en sjimpanse virkelig ha en lykkelig, lang og normal primat liv i ditt hjem?
  • Vil du ha råd til å ta vare på et kjæledyr som vil leve i flere tiår?

Du må også være sikker på at du kan administrere sjimpansen din når den vokser i styrke og holder den trygt inneholdt på eiendommen din. Det har vært tilfeller av kjæledyr chimpanser som unngår deres innkapslinger og angriper folk. Du kan til og med måtte skille sjimpansen din fra besøkende til ditt hjem hvis chimpansen viser tegn på aggresjon, for eksempel å forsøke å bite dem.

Disse spørsmålene børster bare overflaten av hva det betyr å være eier av en sjimpanse. Gjør din forskning, og snakk med veterinærer, omsorgspersoner, zookeepers og andre eksperter. Hvis du kjøper en sjimpanse fra en oppdretter, vær forberedt på å betale rundt $ 50.000 eller mer. Hvis du adopterer en, varierer gebyrene mye. Enhver selger bør kunne gi deg grundig informasjon om dyrets opprinnelse, alder, helsehistorie og temperament. Igjen er en redningsorganisasjon det beste valget fordi den primære bekymringen vil være om chimpansen er en god kamp for ditt hjem. Et stort rødt flagg er en selger som lar deg kjøpe en sjimpanse uten å snakke med deg i lengden om sine omsorgsbehov.

Videre, hvis du ender med å finne ut at en sjimpanse ikke er en god passform for ditt hjem, er det mange chimpanse helligdommer som gjør at du nesten kan "adoptere" en av dyrene sine. Ved å delta i et slikt program, bidrar du til omsorg for et dyr og mottar vanligvis periodiske bilder og andre oppdateringer.

Lignende kjæledyr til sjimpanse

Hvis du er interessert i lignende kjæledyr, sjekk ut:

Ellers, sjekk ut andre eksotiske dyr som kan være ditt nye kjæledyr.

Se nå: 11 vilt eksotiske dyr som du kan ha som kjæledyr

Del det i det sosiale nettverket:

Løp
» » Chimpansee: artprofil